söndag 27 juni 2010

Kannagi -Crazy Shrine Maidens-


Jaha ja. Då har jag sett en anime igen, en rätt kort en, nämligen Kannagi på 13 avsnitt.

Kannagi handlar om Jin Mikuriya som studerar bild på någon skola. En dag så skulpterar han en staty från Kannagis heliga träd, som sedan förvandlas till en Gudinna, Nagi. Jin och Nagi jobbar sedan tillsammans för att bli av med alla "impurities" i staden.

Okej, jag måste erkänna att handlingen inte låter lockande alls. Men det är inte handlingen man ska vara ute efter om man ska titta på den här animen. Det är humorn och karaktärerna.

De här "impurities" som de ska besegra, oroa er inte över dem. Det är inget Sailor Moon drama där det klassiska "onda vs goda" utkämpas, för att vara ärlig lägger de i stort sett ingen vikt alls på det. Vilket jag tycker är skönt. Det är ingen action här eller, det är komedi hela vägen med lite hintar till kärlek och en liten dos magi. Precis i min smak med andra ord. Småroligt och mysigt.

Det är dock ingen anime som sätter några spår. Den må vara "smårolig och mysig" men så mycket mer än så blir den inte. Karaktärerna är sköna, men det är i stort sett det enda serien har att gå på. Karaktärerna. S.k moe. Men då gäller det ju också att man verkligen fattar tycke för någon av karaktärerna också, för att den här serien ska bli mer än en medelmåtta. Jag gillade karaktärerna, men mer än så var det inte. Det gick aldrig till någon "fan-girl" nivå. Skämten gick lite upp och ner, det fanns både klockrena skämt och så fanns det ju de mindre klockrena skämten, hehe...

Slutligen, vill du ha något lättsmällt vardagsmys om en gudinna med en rolig personlighet och en kille som hamnar i kläm mellan allas viljor (speciellt tjejernas *hihi*) så är Kannagi -Crazy Shrine Maidens- något dig.

Den får 3/5 skålar med gröt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar